söndag 26 februari 2017

Henoch-Schönleins

2011 var ett år att minnas, Henoch- Schönleins purpura är en reumatisk sjukdom som drabbar mestadels pojkar i åldern 3-10 år, gav sig på mig med besked och på två timmar slutade alla leder fungera och mina ben blev mörkblå.

Efter ett år och mycket kortison läkte det bort. Det var dock inte helt givet för Henoch-Schönleins fungerar så, att om du får det som vuxen är det ungefär 50/50 att det läker bort, eller så blir det permanent, och då får man svårt att gå, röra sig, sitta upp, ligga ned mm. i resten av sitt liv.

Jag klarade mig bra och den enda lilla biverkningen idag är att jag har lite sämre balans än vad jag hade innan. Detta tillsammans med ett flertal ryggskott, kramp i benen under många år, kan man säga att jag inte var i toppskick. Då tappar man lite sugen.

Detta har jag i bagaget när jag idag 5-6 år senare mår bättre i kroppen och själen som 40 åring än vad jag gjorde så långt tillbaka som när jag var 25,27 år.
Att jag idag tränar och pushar mig ganska hårt, och det går bra är ingen bedrift i sig Men jag tackar Gud för att han undanröjde hinder för mig och gav mig motivation och vilja att göra något åt ett kroppsligt fördärv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar