onsdag 8 mars 2017

Mat?

Enda sedan jag var liten har jag inte varit så starkt påverkad av vad jag äter, när jag äter, eller till och med om jag äter. Jag äter i stort sätt vad som helst, har jag inte tid att äta så äter jag inte. Jag kan skifta mellan animalisk kost och vegansk kost utan att känna något direkt behov av det ena eller andra. Jag tycker mycket om mat och tidigare (innan jag slutade dricka) även vin i kombination med vad jag åt.

Detta kan tyckas vara en ganska befriande inställning till födoämnen, att inte direkt påverkas av ett behov, utan kunna bestämma över sitt eget intag. Men jag har haft fantastiskt fel. För många gånger har maten jag stoppat i mig påverkat mig negativt utan att jag direkt reflekterat över det.

Nu när jag sätter stor vikt vid träningen och genom det även hälsan så ställs jag inför nya funderingar och dilemman. Det är svårt att veta vem man ska lyssna till när det gäller kosthållning, för vad den ena ser som mat ser den andra som gift, det som var sant igår är definitivt falskt idag.

Något jag tror man är generellt dålig på (åtminstone jag) är att sätta ned foten och sluta vela. Man måste sätta ihop något som funkar för en. Man måste ta ett beslut. Ska jag träna, vad ska jag träna? Vad ska jag äta, vad ska jag dricka? Detta är starkt kopplat till livet i stort där man måste bestämma, vad är sant, vad är falskt? Alla tror på något.

Genom träningen har jag lärt mig lyssna till min kropp och med förvåning känner jag hur fort den ger gensvar. Jag tror jag ska gå på det. Det jag ser och känner är bra för mig, får väga tyngre än alla kostråd i världen.

Med lite sunt förnuft, Guds vägledning och ett och annat litet tips ska det nog gå vägen. Målet är balans, välmående, och kontroll över vad som sker med mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar