tisdag 21 mars 2017

Olika val

Att vara förberedd, att känna sig på rätt plats för att kunna prestera och uppnå sina egna mål. Detta tycker jag är viktigt. Under perioder går det bra att äta rätt, kasta sig in i bilen med träningsväskan och bara träna efter sitt eget uppsatta mål utan egentlig tanke eller reflektion. Men många gånger krävs det att man känner sig hel i övrigt.

Att känna sig hel kräver förberedelse på många plan. En början är att sova gott, att känna sig fri från besvärliga och ångestladdade omständigheter.
Jag vill vakna och känna ro. En morgon som är planerad dagen innan är en bra morgon (händer inte alltid) och något att sträva efter.
Jag tror på att hitta tid för att hinna äta den frukost man vet är bra för en, inte bryta goda vanor för att man inte har tid. Detta har gjort att jag numer går upp tidigare än vad jag brukade.

Överstående är bra och får åtminstone mig i daglig kortsiktig balans, men sedan krävs det mer. Vad är det för människa jag vill bli, hur framställer jag mig själv, vad förlikar jag mig med.
Jag känner att mycket inom sociala medier vars mål är att göra mig motiverad till att träna, är aggressivt och högljutt vilket jag känner mig främmande inför.

Man gör en mängd val i sitt liv som är svåra, men som formar en till den man är i sina egna ögon. Om man ser sig själv på ett otillbörligt sätt är det svårt att framställa sig på andra sätt utåt, mot andra.
Jag har tidigare skrivit om hinder som måste undanröjas för att göra stora förändringar. Mitt val att sluta dricka och röka har förändrat min bild av mig själv, och har således gjort det enklare att försöka leva sunt.

De  val som gör dagen enklare, och som hjälper mig att gå till gymmet handlar mest om vanlig självdisciplin. De stora förändringarna som är livsbejakande och kastar ett nytt personligt ljus över en själv, uppnås genom Gud och hans vilja med ens liv.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar